Vadim Samoluk

COALAROID


Vadim Samoluk is actief sinds de late jaren tachtig in tal van noise, grind-core en death metal bands, maar ook in verschillende vormen van elektronica. Hij is eigenaar van een eigen label, Roulette Rekordz en werkte mee aan het internationale label DJ Gigolo. Sinds 2000 trad hij op met internationale artiesten zoals Ectomorph, Adult, Passarani - Luke Eargoggle, MANASYt, David Carreta en Tiga.

Samoluk is sinds 2007 overgeschakeld naar fotografie. Hij werkt voornamelijk met de aloude Polaroid. Hij werd genomineerd door Polanoid (www.polanoid.net), waarna hij deelnam aan de ‘1 Polaroid Instant Collective'. In november 2009 had hij zijn eerste solotentoonstelling in Le Vecteur in zijn woonplaats Charleroi.


Coalaroïd toont terrils die UFO’s schijnen te verwelkomen, fabrieken die ’s nachts een tweede bestaansreden hebben, apocalyptische straatbeelden en veel meer.

Vadim Samoluk kiest zijn onderwerpen op willekeurige basis… hij legt de emoties van de kleine momenten vast. Zonder exotisch geflirt en zonder al te keurige composities ontwaren zijn foto’s een feeërieke realiteit. Dikwijls zacht en intiem, soms bevreemdend en verontrustend, maar altijd dwepend met de melodieën van zijn muziek.